Kolymbari – kylä Kreetan länsirannikolla

Kolymbarin kylä on loistava matkakohde kaikille niille, jotka haluavat lomailla rauhassa kauniilla hiekkarannoilla kaukana ihmisvilinästä. Kolymbarin kylä on kuin tehty laiskotteluun, auringosta nauttimiseen ja uintiin. Kolymbari on todella levollinen paikka, mutta kuitenkin hyvien kuluyhteyksien päässä suuremmista matkailukeskuksista. Esimerkiksi Plataniakseen on kymmenen kilometriä ja Haniaankin pääsee helposti vaikka paikallisbussilla. Kolymbarin upea ranta ulottuu naapurikaupunkiin Malemeen saakka.

Kolymbarissa on vasta muutama lomahotelli ja kylä on erittäin maalaismainen. Siellä on kuitenkin ravintoloita, kauppoja ja leipomoja. Ravintolat tarjoavat perinteistä kreikkalaista ruokaa ja niissä käy syömässä paljon paikallisiakin asukkaita. Kolymbari on hyvin erilainen kylä kuin muut Kreetan rannikon tunnetut lomakohteet, koska turismi ei ole vielä valloittanut kylää.

Paljon näkemistä lähellä Kolymbaria

Kolymbari on loistava tukikohta Kreetan lomalle, sillä siitä on hyvät kulkuyhteydet muualle Kreetalle. Hanian kaupunki esimerkiksi sijaitsee 23 kilometrin päässä Kolymbarista. Siellä kannattaa käydä katsomassa Hanian venetsialaista satamaa sekä kauppahallia.

Kolymbari sijaitsee aivan Kreetan kauneimpien rantojen vieressä. Kolymbarin länsipuolella on Falassarna, jonka sanotaan olevan ehkä Kreetan paras ranta. Toinen upea kohde on Elafonissi, jossa on yhtä upeaa kuin jossain tropiikissa toisella puolen maailmaa. Erilaiset simpukankuoret reunustavat Elafonissia valkealla hiekalla ja merivesi on kirkkaan sinistä.

Samarian rotko on myös suosittu vierailukohde, jossa kannattaa käydä lomansa aikana. Sinne kannattaa ottaa mukaan hyvät vaelluskengät, jotta pääsee katselemaan rotkoa oikein kunnolla. Aivan Kolymbarin vieressä sijaitsevat nähtävyydet Moni Gonian luostari ja Kreetan Ortodoksinen Akatemia.

Jos on pyöräilyn ystävä, niin Kolymbarissa kannattaa vuokrata maastopyörä. Pyöräillen pääsee helposti läheisiin pieniin kyliin tutustumaan ja maisemia ehtii nähdä paremmin kuin auton tai bussin ikkunasta.

Lähde lomalle Kolymbariin

Suomestakin pääsee Kolymbariin nykyään näppärästi valmismatkalla. Matkoja järjestää:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *