Kalives Kreeta

Kalives on ihastuttava kreetalainen pikkukaupunki, josta löytää vielä alkuperäistä kreetalaista tunnelmaa. Monet, jotka ovat käyneet Kaliveksessa, ovat menettäneet sille sydämensä. Kalives on loistava lomakohde niille, jotka haluavat lomallaan rentoutua ja nauttia leppoisasta kreetalaisesta elämänmenosta vailla minkäänlaista kiirettä tai melua. Kaliveksen sijainti ihan Souda-lahden suulla on ihanteellinen, sillä näkyvät Akrotirin niemimaalle ovat henkeäsalpaavat. Kaikkialla on todella vehreää ja Kaliveksen läpi virtaa kolme jokea, jotka laskevat mereen.

Kaliveksen kadut ovat kapeita ja talot on rakennettu melkein kiinni toisiinsa. Kreikkalaiset papat istuskelevat pihoilla ja pelaavat tammea ja parvekkeilla näkee kauniita kukkaistutuksia. Matkailija voi helposti tuntea olevansa Kaliveksessa kuin kotonaan. Matkailijoille ollaan kaikkialla hyvin ystävällisiä.

Uimarannat Kaliveksessa

Kalives on ihana paikka aurinkoloman viettoon. Päivä kuluu leppoisasti auringosta nauttien upealla ja pitkällä kullankeltaisella hiekkarannalla. Kaliveksen merivesi on kristallinkirkasta ja auringon valossa se välkkyy turkoosin eri sävyissä. Se on saanut muun muassa EU:n sinisen lipun merkiksi siitä. Ranta soveltuu hyvin myös lapsiperheille. Jos rannalla yllättää nälkä tai jano, niin vieressä on useita tavernoja, joissa voi käydä nauttimassa lounasta tai virvokkeita.

Ravintolat ja iltaelämä Kaliveksessa

Vaikka Kalives on rauhallinen pikkukaupunki, niin siellä on kuitenkin paljon ravintoloita, tavernoja ja baareja. Ravintoloissa nautitaan yleensä illallista pitkän kaavan mukaan ja kreikkalainen kotiruoka vie kielen mennessään. Iltaelämä on keskittynyt pääosin näihin ravintoloihin sekä baareihin, se siis on melko lailla rauhallista. Jos haluaa käydä vierailemassa vilkkaassa yöelämässä, niin läheiseen Haniaan pääsee näppärästi  joko paikallisbussilla tai taksilla.

Kaliveksen sää

Kalives on kesäkaudella eli huhtikuun alusta syyskuun loppuun saakka erinomainen aurinkolomakohde. Lämpötila nousee + 30 ja keskikesällä jopa + 35 asteeseen. Sateita tulee harvoin ja jos Kaliveksessa sataa, niin se on yleensä vain nopeasti ohi menevä ukkoskuuro.

Kalives sopii lomakohteeksi kenelle vain, joka haluaa lomailla kreetalaisessa rauhallisessa pikkukaupungissa, jossa kuitenkin on hyvät palvelut. Kaliveksessa lomailee paljon lapsiperheitä. Keskeisen sijaintinsa vuoksi Kalives soveltuu myös hienosti tukikohdaksi, jos haluaa tutustua koko Kreetan saareen esimerkiksi auton vuokraamalla.

Miten pääsee Suomesta Kalivekseen?

Suomesta pääsee helpoiten ja kaikkein edullisimmin Kalivekseen lomalle valmiilla pakettimatkalla. Katso tästä Kreeta Kalives matkat:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *