Korfu

Korfu on vihreä ja ihana saari Kreikassa. Siellä on ainutlaatuinen tunnelma kauniine vuoristomaisemineen, ihanine pikkukylineen ja oliivipuulehtoineen. Korfu on saanut nimensä nymfiltä, nimeltään Kerkira, johon ylijumala Zeus oli rakastunut ja jonka hän toi Korfun saarelle. Kun matkustaa Korfulle, niin voi helposti kuvitella sen antiikinaikaisten tapahtumien näyttämöksi. Korfu on pituudeltaan 60 kilometriä ja leveydeltään 4-30 kilometriä. Se kuuluu Joonian saarten ryhmään ja siellä on lähes 100 000 vakituista asukasta. Ilmasto on välimerellinen ja talvetkin ovat lempeitä.

Korfun historia

Korfulle on tapahtunut historian aikana paljon. Vuosina 229-337 ennen Kristusta Korfu oli roomalaisten hallussa. Sen jälkeen vallan saivat bysanttilaiset vuosiksi 1386-1797. Sen jälkeen puolestaan hallitsivat ranskalaiset, sitten brittiläiset ja lopulta vuonna 1864 Korfu yhdistyi Kreikkaan. Näistä vilkkaista kausista johtuen Korfulla on aivan erilainen tunnelma kuin muilla perikreikkalaisilla saarilla. Muun muassa pääkaupungissa Kerkirassa ranskan aikakausi näkyy hyvin esimerkiksi Listonin rakennuksessa, joka on rakennettu Pariisin Rue de Rivolia mukaillen. Muutenkin Korfun arkkitehtuuri ei ole kreikkalaisen näköistä valkoiseksi rapattuja tasakattoisia taloja vaan pikemminkin italialaistyylistä. Talot ovat pastellivärein maalattuja ja vinokattoisia. Väreinä on käytetty muun muassa persikankeltaista, vaaleanpunaista ja vaaleansinistä

Korfun rannat

Korfulla on rannikkoa 220 kilometriä ja se on kuin tehty uimisen ystäville. Joka puolella saarta on toinen toistaan upeampia rantoja. Länsipuolella sijaitsevat rannat ovat useimmat hiekkarantoja ja taas itäpuolella olevat rannat ovat kalliorantoja.

Korfun luonto

Korfulla on vehreä ja kaunis luonto. Pinjametsät tuoksuvat ja oliivilehdot ovat kauniin hopeanhohtoisia. Kaikkialla on kukkivia pensaita ja toinen toistaan kauniimpia maisemia.

Nähtävyydet

Korfun suosituimmat nähtävyydet ovat Itävalta-Unkarin keisarinna Elisabetin ”Sissin” palatsi ja Mon Reposin huvila. Simpukkamuseo, joka sijaitsee lähellä Moraitikan ja Mesongin kyliä on myös mielenkiintoinen vierailukohde. Pienet kylät kuten Paleokastritsa, Kalami, Kassiopi, Vatos, Sidati ja Benitses ovat itsessään mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Korisionin laguuni on Korfun lintujen tärkein pesimäpaikka, joten lintubongareiden kannattaa vierailla siellä. Siinä aivan lähellä sijaitsevat myös Gardikin linnan rauniot, joissa järjestetään usein erilaisia tapahtumia.

Korfun lomakohteet

Agios Ioannis –Finnmatkojen vesipuistolomakohde, jossa hintaan (all inclusive) sisältyy lähes kaikki

Agios Stefanos -rantalomakohde maalaismaisessa ympäristössä

Aharavi –rauhallinen kylä rentouttavaa lomaa kaipaaville

Barbati –luonnonkaunis alue, jossa voit lomailla Finnmatkoilla aivan omassa huvilassasi

Dassia –keskikokoinen rantalomakohde upeine suosittuine rantoineen

Gouvia –vilkas rantalomakohde, jossa on paljon tekemistä, harrastusmahdollisuuksia, yöelämää ym.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *