Rethymnon – historian ystävän suosikkikohde Kreetalla

Rethymnon on ihastuttava kaupunki Kreetalla, jonka kauniit hiekkarannat sijaitsevat aivan keskustassa ja jatkuvat pitkälle aina kymmenen kilometrin päähän saakka. Rethymnonin vanha keskusta on todella viehättävä ja sitä hallitsee upea linnoitus. Rethymnonin venetsialainen satama on erittäin hieno ja illallista voi nauttia todella tunnelmallisessa ympäristössä. Rethymnon on myös shoppailijan suosikkikohde Kreetalla, sillä siellä on todella paljon basaareja ja putiikkeja, joista voi tehdä löytöjä.

Rethymnonissa on noin 28 000 asukasta ja siellä on hauska pikkukaupunkitunnelma. Kaupunki on perustettu jo 1500-luvulla eaa. ja näistä ajoista on edelleen nähtävissä monia muistomerkkejä. Tunnetuimpia historiallisia muistomerkkejä Rethymnonissa ovat kaupunkia vartioiva Fortezzan linnoitus, upea Rimondin suihkulähde, turkkilainen moskeija Nerantze minareetteineen ja venetsialaisen aatelin ritarihuone.

Upea Rethymnonin satama

Rethymnonin sataman sanotaan olevat Kreetan saaren kaunein satama. Illan hämärtyessä tunnelma on sanoin kuvaamaton. Vanhat upeannäköiset talot seisovat vierekkäin sataman reunaa myötäillen ja niiden valot heijastuvat kauniisti merenpinnasta. Vierivieressä keinuvat eriväriset kalastusveneet, jotka ovat saapuneet satamaan päivän kalastusretkeltään. Satamalaiturilla on ravintolapöytiä kalaverkkojen seassa ja siellä voi nauttia takuulla tuoreista raaka-aineista valmistetusta ihanasta kreetalaisesta ruoasta. Sataman vieressä on vanha kaupunki, jonka pienet ja sokkeloiset kujat houkuttelevat tekemään ostoksia. Siellä on myös paljon clubeja ja discoja, joissa voi juhlia aamuyöhön saakka.

Rethymnonin ranta ja rantakatu

Vain harvassa lomapaikassa ranta alkaa suoraan keskeltä kaupungin keskustaa, niin kuin täällä Rethymnonissa. Rantaa reunustaa ensimmäisen kilometrin matkan ajan ihastuttava rantakatu, jonka vierellä on paljon ravintoloita ja kahviloita. Mikä maistuisikaan paremmalta, kuin jääkylmä frappe kuumana päivänä tai viilentävä jäätelöannos upeaa merimaisemaa katsellen? Rethymnonin rannoilla on hyvät harrastusmahdollisuudet ja hyvät palvelut.

Matkalle Rethymnoniin

Suomesta pääsee helposti lomalle Rethymnoniin. Sinne tarjotaan kesäkaudella valmismatkoja, joten lomalle pääsee vaivatta ja edullisesti. Katso tästä Rethymnonin matkat:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *