Agii Apostoli ja Kato Daratso – ihastuttavat pienet kylät Kreetalla

Hanian rannikon pienet kylät ovat kuin helmiä helminauhassa. Ne ovat aikojen kuluessa kasvaneet lähes kiinni toisiinsa ja on vaikeata tietää, että mistä mikäkin kylä alkaa ja mihin se loppuu. Agii Apostoli sekä Kato Daratso ovat lapsiperheille loistavasti soveltuvia kyliä tällä Hanian rannikolla. Niissä lapset nauttivat taatusti lomastaan ja siten voi koko perhe rentoutua. Lomatempo Agii Apostolissa sekä Kato Daratsossa on hyvin rauhallinen ja ihastuttavat rantapoukamat houkuttavat nauttimaan merestä. Hiekkarannat syvenevät loivasti, joten lapsetkin voivat uida turvallisesti. Luonto on muokannut niin, että juuri tässä kohdassa Hanian rannikkoa ei yleensä esiinny kovia aaltoja tai vedenalaisia virtauksia. Iltaelämä sekä Agii Apostolissa että Kato Daratsossa on erittäin rauhallista ja paikalliset pienet tavernat houkuttelevat nauttimaan illallista Kreetan tunnelmallisessa illassa. Kauppoja on jonkin verran, vain sen verran mitä leppoisa lomailija tarvitsee.

Agii Apostolissa ja Kato Daratsossa suosittuja harrastuksia ovat kävely tai pyöräily oliivitarhojen välissä kiemurtelevia polkuja pitkin. Niin pääsee tutustumaan mukavasti myös lähiseutuun. Myös vesiurheilu onnistuu suurimmilla rannoilla

Lähellä Haniaa

Jos haluaa lomallaan jonain päivänä hieman enemmän vilinää ja vilskettä tai tahtoo tehdä ostoksia, niin Hanian kaupunki sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä. Sinne pääsee rannikkoa pitkin paikallisbussilla todella helposti. Haniassa on kaunis venetsialainen satama, jossa voi nauttia illallista sekä kauppahalli, josta voi ostaa tuliaisiksi vaikka paikallisia mausteita tai oliiviöljyä. Siellä on myös vilkasta yöelämää ja paljon hienoja putiikkeja shoppailun ystäville.

Lähde lomalle Agii Apostoliin tai Kato Daratsoon

Suomesta pääsee näihin kyliin lomalle kätevästi valmismatkalla. Katso Agii Apostoli matkat ja Kato Daratso matkat tästä:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *