Lefkas

Lefkas on upea lomasaari Kreikassa Joonianmerellä. Hiekkarannat hehkuvat valkoisena ja meri kimaltaa turkoosin eri sävyissä.  Lefkas on tunnettu kauneudestaan ja se soveltuu lomakohteeksi ihan kenelle tahansa matkaajalle, sillä saarella on tarjolla todella monipuolisia lomakohteita. Kun lomailee Lefkaksella, niin muistaa takuulla, että miksi on alun perin rakastunut Kreikkaan.

Lefkas on saanut nimensä saaren eteläpäässä olevista valkoisista kallioista, jotka laskeutuvat mereen. Näiden nimi on kreikaksi lefkos ja ne ovat ikään kuin Lefkaksen tavaramerkki. Lefkaksella on ollut matkailijoita jo parin vuosikymmenen ajan, mutta silti saari on onnistunut säilyttämään ihastuttavan aitokreikkalaisen tunnelmansa.

Lefkaksen lomakohteet

Lefkaksen pääkaupunki Lefkas on saaren pohjoisrannikolla. Siellä on sieviä taloja kapeiden kujien varrella sekä ihastuttavia valkoisia kirkkoja ja toreja. Lefkaksessa näkee aitoa kreikkalaista arkipäivää, johon matkailijan on helppoa päästä osalliseksi. Saaren kehittyneimmät ja suosituimmat lomakohteet sijaitsevat 17 kilometrin päässä pääkaupungista ja ne ovat Nidri ja Perigali. Nidri on suurempi ja siellä on paljon kauppoja, ravintoloita ja baareja. Perigalin lomakohde on kasvanut aivan Nidrin kylään kiinni. Molemmissa on ihania pieniä pyöreäkivisiä uimarantoja, joissa voi harrastaa kaikenlaista vesiurheilua. Alueella on paljon hotelleja. Agios Nikitaksen viehättävästä kylästä on myös kasvanut melko suosittu lomakohde. Se sijaitsee Lefkaksen länsirannalla ja siellä on monia upeita hiekkarantoja. Kylä on melko rauhallinen, mutta sielläkin riittää valinnanvaraa ravintoloista ja tavernoista. Nikiana on upeiden rantojen lomakohde Lefkaksen ja Nidrin puolivälissä. Siellä on hyvin rauhallista ja elämänmeno rajoittuu pitkälti rentoutumiseen sekä uintiin ja illalliseen jossakin kylän muutamasta tavernasta.

Tekemistä Lefkaksella

Lefkaksen saarelta löytyy aina jotain tekemistä. Rannat on kuin tehty rentouttavaa rantaloman viettoa varten. Pienet kylät vuoristossa kutsuvat matkailijoita seikkailuihin ja tutustumaan kreikkalaiseen elämänmenoon. Muutenkin retkeilymahdollisuudet ovat loistavat, sillä kulkuyhteydet ympäri saarta sekä Manner-Kreikkaan ovat hyvät. Jonain lomapäivänä kannattaa osallistua vaikkapa purjehdusretkelle ja mennä ihailemaan kaunista saarta mereltä käsin. Keskikesällä myös yöelämä on railakasta ja pitkän illallisen jälkeen voi mennä vaikkapa musiikkibaariin tanssimaan.

Miten Lefkakselle pääsee?

Lefkaksen saarelle pääsee lentämällä Kreikan mantereen Prevezaan, josta pääsee ajamaan Lefkakselle sillan kautta. Matka linja-autolla Lefkaksen lomakohteisiin kestää vain noin tunnin.

Katso tästä valmismatkat Suomesta Lefkakselle: