Patmos

Patmoksen saari sijaitsee aivan Samoksen saaren vieressä kreikan saaristossa. Patmokselle pääsee Suomesta valmismatkalle osana Samoksen matkaa. Finnmatkat tarjoaa kahden viikon lomia, joista toinen vietetään Patmoksella ja toinen Samoksella. Ensimmäinen viikko lomasta vietetään Patmoksella ja toinen viikko Samoksella. Saarten välinen laivamatka kestää kolme ja puoli tuntia.

Patmos on evankelista Johanneksen ilmestyksen tapahtumapaikka ja se on todella elämyksellinen saari. Siellä voi muun muassa vierailla luolassa, jossa Johannes kuuli Jumalan äänen ja käydä katsomassa tätä raamatullista paikkaa. Patmoksen hotellit sijaitsevat Skalan kaupungissa, joka on vilkas satamakaupunki. Siellä on tyylikäs rantakatu, jota reunustavat ravintolat ja kahvilat. Ostosmahdollisuudet myös ovat hyvät, ostoskujat alkavat heti rantakadulta.

Uimarannat

Skalan kaupungissa on oma pieni uimaranta ja parin kilometrin päässä on suurempi Kamposin ranta. Aivan upea ranta on Psili Ammosin ranta, jonne pääsee Skalan kaupungista veneillä. Kaiken kaikkiaan Patmoksella on noin kymmenen erilaista uimarantaa.

Nähtävyyksiä

Patmoksella on paljon kulttuurista nähtävää. Skalan taustalla olevalla vuorella on Horan kaupunki ja siellä taaempana on upea Pyhän Johanneksen luostari, joka muistuttaa aivan satulinnaa sakaraharjaisine muureineen. Luostari on perustettu jo vuonna 1088 ja siellä on aarrekammio, jonne pääsee ihastelemaan 200 ikonia sekä hopeaesineitä ja koruja.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *