Santorinin on sanottu olevan Kreikan kaunein saari. Useimmat Kreikan postikortit on kuvattu Santorinilla ja sen upeat maisemat sekä kauniit auringonlaskut ovat jo vieneet monen matkailijan sydämen. Vitivalkoiset talot kreikansinisine kupolikattoineen, ihanat kreikkalaiset pienet kirkot, vaikuttavat jyrkänteet ja mustat laavakivirannat ovat Santorinin erikoisuuksia. Siellä on myös paljon arkeologisesti kiinnostavaa nähtävää. Ruoka on myös kreikkalaiseen tapaan erittäin hyvää ja merivesi lämmintä.

Santorinin länsirannikko on vuoristoista aluetta ja se kohoaa merestä jyrkkänä seinämänä. Santorinin itärannikko puolestaan on tasaisempaa ja siellä on hauskoja mustan laavahiekan peittämiä rantoja. Santorini on saanut alkunsa jättimäisen tulivuorenpurkauksen seurauksena tuhansia vuosia sitten. Silloin osa saaresta vajosi Egeanmereen ja kaldera eli syvä laguuni muodostui. Silloin muodostui myös myytti kadonneesta Atlantiksesta eli onnellisten saaresta.

Santorinin lomakohteet

Kamari

Kamarin kylä on Santorinin turistikylä. Se sijaitsee Santorinin itäreunalla ja siellä on noin kilometrin pituinen mustakivinen laavahiekkaranta ja kristallinkirkas merivesi. Kamarissa on paljon kauppoja, tavernoja ja ravintoloita. Iltaisin Kamarissa on paljon vilinää, kun ihmiset kerääntyvät kaduilla syömään ja tekemään ostoksia. Kamari on mukava tukikohta Santorinin matkalle, koska siellä on hyvät lomapalvelut ja siitä on lyhyet välimatkat muihin Santorinin kohteisiin. Kamari on Santorinin paras lapsiperhekohde, koska siellä maasto on tasaista ja mitään jyrkkiä pudotuksia ei ole.

Oia

Oia on kuuluisa upeista auringonlaskuistaan. Kun aurinko lähtee painumaan mailleen, niin vuorten reunusta täyttyy ihmisistä ja hetki on lähes taianomainen. Oia on taiteilijoiden ja käsityöläisten suosima asuinpaikka ja siellä kannattaa vierailla lomansa aikana.

Caldera

Calderan harjalla sijaitsee Santorinin pääkaupunki Fira. Pienet valkoiseksi kalkitut talot kohoavat vuoren rinteillä. Imeroviglin kylä ja Firostefanin kylä sijaitsevat lähellä Firaa vuoren seinämällä. Firassa on paljon ihmisiä, kauppoja ja ravintoloita, mutta Imeroviglissä ja Firostefanissa on vain pari kauppaa ja muutama ravintola. Firan ravintoloiden kattoterasseilta avautuvat hulppean kauniit maisemat merelle päin ja hyvästä ruoasta nauttiessa on upeaa katsella kauniita sinivalkoisia maisemia.

Calderan alueella on upeita maisemia ja kamera on syytä olla mukana kaikkialla missä ikinä liikkuukin. Siellä on paljon matkailijoita kaikkialta maailmasta, joten ihmisvilinään on syytä varautua. Firan satamasta pääsee ylös Firan kaupunkiin nousemalla 600 porrasta, jotka nousevat ylös vuorenseinämää pitkin. Ne voi joko kävellä tai nauttia matkasta aasin selässä, myös köysiratakyyti on mahdollista. Jos ei omista kovin suurta seikkailuintoa, niin onneksi Firan kaupunkiin pääsee myös tietä pitkin muista saaren osista.

Perissa / Perivolos

Santorinin kaakkoisosassa sijaitsee Perivolos/Perissan lomakohde. Siellä on musta laavakiviranta, jonka vierellä kulkee rantakatu mukavine ravintoloineen ja tavernoineen. Rantakadun varrella on myös paljon kahviloita ja baareja ja pari yökerhoa ja Perissan pääkadulla on ravintoloita vieri vieressä. Perivoloksen rannalla on hyvät vesiurheilumahdollisuudet sekä aurinkotuoleja vuokrattavana.

Varaa matkat Santorinille

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *