Elounda Kreeta – idyllinen rantakylä ja kauniita maisemia

Eloundan kylä sijaitsee Itä-Kreetan upeissa maisemissa noin 10 kilometrin päässä Agios Nikolaoksen kaupungista. Elounda on uutuuslomakohde meille suomalaisille, vaikka se on ollut matkakohteena monille muille jo vuosikymmenten ajan. Vaikka kylässä on jonkin verran matkailijoita, niin se on silti onnistunut säilyttämään aidon kalastajakylän tunnelman. Kun ilta-aurinko painuu mailleen, Eloundassa voi istahtaa johonkin mukavaan tavernaan nauttimaan hyvästä ruoasta, joka on tehty taatusti tuoreista raaka-aineista. Eloundassa on kauniita rantoja ja juuri tarpeeksi palveluja, mitkä tekevät Eloundasta mukavan kompaktin rantalomakohteen.

Nähtävää Eloundassa

Elounda on tunnettu suolaisesta lahdestaan, Spinalongan saaresta upeine linnoituksineen sekä yhdestä maailman parhaimpiin kuuluvasta kylpylästään. Kylän takana vuoristossa on paljon kauniita tuulimyllyjä ja kylän edustalla on muinaisen Olus-kaupungin rauniot. Olus-kaupunki vajosi mereen ja sillalta on vieläkin mahdollista nähdä rauniot veden alla. Erityisesti sukeltajat pitävät Eloundasta, koska he voivat käydä sukeltamassa Oluksen raunioilla.

Eloundan keskustan ulkopuolella on paljon todella tasokkaita hotelleja ja pienimmät lomahotellit sijaitsevat mukavissa rantapoukamissa. Osa Eloundasta on rakennettu vuoren rinteeseen, mikä mahdollistaa mielenkiintoiset patikointiretket helposti lähialueille. Kun varaa matkaan mukaan hyvät kengät, niin pääsee erinomaisesti tutustumaan kävellen kylään ja sen lähialueille. Vuoriston tuulimyllyt esimerkiksi ovat mielenkiintoinen patikointikohde.

Lähde lomalle Eloundaan

Eloundaan pääsee Suomesta edullisesti ja helposti matkatoimiston järjestämällä pakettimatkalla.

Varaa Eloundan matkat

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *