Naxos – lumoava saari ja Kreikan upeimmat rannat

Naxos on kaunis ja viehättävä saari Kreikassa ja se on kuuluisa kauniista hiekkarannoistaan. Naxoksella on vaihtelevia maisemia, toisaalla on jylhiä vuoria ja toisaalla taas alavia vehreitä laaksoja. Naxos on täynnä toinen toistaan pienempiä paikallisia kyliä, joiden asukkaat elävät elämäänsä samalla tavalla ja samalla tempolla kun elivät sata vuotta sitten. Naxoksen pääelinkeino on viljely ja turismi on siihen vain mukava lisä. Tämä näkyy paikallisten ihmisten suhtautumisessa lomalaisiin, sillä he ovat vierailijoita kohtaan poikkeuksellisen ystävällisiä. Lomalaisiin suhtaudutaan vieraanvaraisesti, eikä niin, että he ovat saarten asukkaiden tulonlähteitä.

Naxos on todella rakastettava saari ja moni matkailija on menettänyt sille sydämensä. Jollakin tavalla saarella vallitsee päiväsaikaan erityisen leppoisa ja viehättävä tunnelma ja iltaisin tunnelma on puolestaan tunnelmallinen ja charmantti. Päivällä voi rentoutua jollakin Naxoksen kauniista ja hienohiekkaisista rannoista ja iltaisin voi herkutella kreikan keittiön herkuilla ja kävellä kauniilla kaduilla. Illan hämärtyessä Naxoksen satama-alue suljetaan kokonaan autoliikenteeltä, joten Naxoksen illasta nauttiminen onnistuu erityisen hyvin. Naxoksen saaren rannat sekä keskusta ovat todella lapsiystävällisiä, mitkä tekevät Naxoksesta lapsiperheiden suosikkikohteen. Naxoksen hintataso on myös alhaisempi kuin monilla Kreikan suosituimmilla matkailusaarilla.

Naxoksen rannat

Naxoksella on Kreikan saarten kauneimmat rannat. Rannat jatkuvat yli kymmenen kilometrin matkan ajan ja niiden hiekka on kullankeltaista ja pehmeää. Rannat syvenevät todella loivasti, joten ne soveltuvat erittäin hyvin myös pienten lasten rantaleikkeihin. Suurimmilla rannoilla on tarjolla hyvät palvelut, mutta halutessaan on mahdollista löytää pieni poukama, jossa saa nauttia omasta rauhasta. Naxoksen suosituin ranta, St. Georgen ranta, alkaa heti Naxoksen kaupungista. St. Georgella on erittäin hyvät vesiurheilumahdollisuudet. Muita kauniita sekä suosittuja rantoja Naxoksen saarella ovat Agios Prokopios, Plaka Beach ja Margas Beach.

Ravintolat ja huvitukset Naxoksella

Tärkeä osa Naxoksen lomaa on kreikkalaisella ruoalla herkuttelu ja siellä on lukematon määrä viehättäviä tavernoja, jotka valmistavat herkullista kreikkalaista kotiruokaa. Mytologian mukaan viininjumala Dionysos on asunut Naxoksen saarella ja opettanut paikallisille asukkaille viininviljelyä. Nyt paikalliset taitavat tämän loistavasti ja naxoslaiset viinit ovat laadukkaita ja maukkaita. Lomalaisten iloksi Naxoksen ravintoloiden hintataso on säilynyt melko alhaisena, joten ruoalla ja viinillä herkuttelu ei kevennä liian paljoa lomalaisen lompakkoa. Yöelämä Naxoksellaon kohtalaisen vilkasta kesän sesonkikuukausina ja iltaelämästä voi nauttia baareissa tai clubeissa.

Matkat Naxokselle

Suomesta pääsee parhaiten Naxoksen lomalle ottamalla valmismatkan sinne. Edullisia matkoja Naxokselle tarjoaa:

Apollomatkat

Naxokselle matkatessa lento suuntautuu aina Naxoksen vieressä olevalle Santorinin saarelle, koska Naxoksella ei ole kansainvälistä lentokenttää. Lauttamatka Santorinilta Naxokselle kestää kolmesta neljään tuntia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *