Parga – rauhallinen ja aito kylä Kreikan mantereella

Pieni Pargan kaupunki sijaitsee Kreikan länsirannikolla kauniin lahdenpoukaman rinteessä. Pargassa on todella kaunista ja siellä on erittäin vaihtelevia maisemia. Toisaalla on idyllisiä kreikkalaisia kaupunkinäkymiä ja toisaalla taas vehreitä lehtoja ja kallioisia vuoristoja. Suuri linnoitus seisoo ylväänä Pargan yläpuolella ja ikään kuin vahtii kaupunkia. Pargasta löytyy myös tilkka italialaista tunnelmaa, sillä Parga oli aikoinaan venetsialaisten hallussa. Pargassa on upeat ja puhtaat rannat ja kristallinkirkas merivesi. Siellä on viehättäviä ravintoloita ja tekemistä löytyy myös aktiivisille lomalaisille. Parga soveltuu erityisen hyvin lomakohteeksi romantiikan ystäville, sillä kaupunki on todella romanttinen satamineen ja kävelykatuineen.

Pargan rannat

Pargan upein ja suosituin ranta on Valtos Beach, joka on kilometrin mittainen. Sen lisäksi Krionerin ja Piso Krionerin rannat ovat Pargan keskustassa ja ne ovat myös matkailijoiden suosiossa. Parin kilometrin päässä Pargan keskustasta sijaitsee suosittu Lichnoksen ranta, jossa on hyvät vesiurheilumahdollisuudet. Jos lähtee hieman Pargan kaupungin ulkopuolelle, niin saattaa löytää kauniin rantapoukaman, jossa voi nauttia auringosta ja merestä aivan yksin kaikessa rauhassa. Erityisesti Pargan länsirannikolla on upeita ja koskemattomia rantoja, joille pääsee joko autoillen tai venekyydillä. Veneellä voi myös lähteä retkelle jollekin Pargan edustan pienistä saarista, joiden rannat ovat todella idyllisiä.

Pargan ravintolat

Kun ilta hämärtyy, niin paikalliset sekä matkailijat kokoontuvat rantabulevardin ravintoloihin tai rinteen romanttisiin näköalatavernoihin. Niissä nautitaan herkullisesta ruoasta ja paikallisista viineistä pitkän kaavan mukaan illastaen. Halutessaan iltaa voi jatkaa vaikka buzukiin, missä riehakas illanvietto jatkuu aamun pikkutunneille saakka.

Harrastusmahdollisuudet Pargalla

Patikointi on suosittu harrastus Pargalla, sillä siellä on niin mukavia patikkapolkuja. Pargan ympäristössä on oliivilehtoja, vuoristopolkuja ja patikkaretki Acherojoelle on esimerkiksi varmasti mieleenpainuva elämys. Pargan suurimmilla rannoilla on mahdollista harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja.

Tekemistä Pargassa

Pargan alue on todella mielenkiintoinen kulttuurisesti. Se on sekoitus turkkilaista, venetsialaista, brittiläistä ja ranskalaista kulttuuria, sillä kaikki nämä kulttuurit ovat olleet joskus vallassa Pargassa. Useimmat lomailijat haluavat ainakin kerran lomallaan patikoida ylös Venetsialaiselle linnoitukselle ja jo matka ylös on huikea kokemus. Pikkukylät Pargan ympäristössä ovat myös näkemisen arvoisia ja niissä pääsee helposti sisälle kreikkalaiseen arkielämään. Pargan satamasta lähtee paljon retkiveneitä, joten halutessaan on helppoa lähteä katsomaan Pargaa mereltä käsin tai sitten tutustumaan johonkin läheiseen saareen. Esimerkiksi Panagian saari on suosittu retkikohde ja sinne pääsee jopa kahlaamaan matalan veden aikaan. Läheiset Paxoksen ja Anti-Paxoksen saaret ovat myös suosittuja retkikohteita Pargan lomalaisten keskuudessa.

Ammoudia ja Sivota

Jos ei halua lomailla Pargan kaupungissa, vaan ainoastaan lähellä Pargaa, niin Suomesta pääsee myös lomamatkalle Ammoudiaan tai Sivotaan. Ne ovat erittäin rauhallisia kyliä rauhallista lomaa ja hienoja hotelleja kaipaaville. Ammoudian kylä sijaitsee lentokentän ja Pargan välissä ja se on pieni sekä viihtyisä kreikkalainen kylä. Siellä on pieni keskusta, jossa on todella idylliset maisemat. Siellä on myös muutamia ravintoloita ja kahviloita. Sivota puolestaan on erittäin tyypillinen kreikkalainen purjehtijakylä, jossa myös on jonkin verran palveluja

Suomesta lomalle Pargaan

Pargaan pääsee kätevimmin Suomesta matkalle valmismatkalla. Katso tästä Pargan matkat:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *