Samos

Samoksen saari on yksi Kreikan kauneimmista saarista. Siellä on ihania rantoja, kaunista vehreää luontoa ja tunnelmallista kreikkalaista kyläelämää antiikin ajan maisemissa. Samos on matkailijoiden suosima saari, mutta silti se on säilyttänyt oman luonteensa ja kreikkalaisen tunnelmansa. Samoksella toteutuvat loman tärkeimmät elementit eli aurinko, kauniit rannat, kirkas ja lämmin merivesi, hyvä ruoka ja nähtävyydet. ja näiden lisäksi näet paikallista aitoa elämää ja kreikkalaista kulttuuria. Samoslaiset pitävät matkailijoista ja siksi sinne tuntee aina olevansa tervetullut.

Samoksella arki unohtuu. Pienet polut houkuttelevat kävelyretkille ja katselemaan paikallista elämää. Siellä täällä on tavernoja, joissa ruoka taatusti maistuu taivaalliselta. Rannat ovat kodikkaita ja aina sopivan lähellä. Jostain kantautuu sirtakimusiikki ja kas kasit laulavat taustalla. Ihanat kreikkalaisen ruoan tuoksut leijailevat ilmassa. Vanhat papat istuvat pelaamassa tammea pinjapuun alla. Sitä se on elämä tällä kiireettömällä Samoksen saarella.

Samoksella on monia viehättäviä kyliä, joihin pääsee Suomesta lomalle:

Kokkari

Tästä pienestä kalastajakylästä on kasvanut ihana rantalomakohde. Siellä on pitkä ranta, joka on pikkukiveä, paljon pieniä kauppoja ja kodikkaita tavernoja. Kylän sydän on rantakatu sekä kalasataman vieressä oleva pieni kylätori. Siellä on pieniä kotoisia kujia, joissa on kahviloita, baareja ja kauppoja. Talot ovat valkoisiksi kalkittuja ja viiniköynnökset kiipeilevät kauniisti, näkymät ovat ihastuttavat. Kokkari soveltuu erityisesti kahdenkeskisen romanttisen loman viettoon.

Pythagorion

Pythagorion on ihana pikkukaupunki, jossa on mukavan vilkasta. Siellä on kaunis satama, jossa on paljon ravintoloita ja baareja sekä pari discoa. Ostosmahdollisuudet ovat myös hyvät. Sievät talot on rakennettu kukkulan rinteille, joista on kauniit näkymät alas satamaan. Pythagoriossa on pieniä mukulakivikujia, joita pitkin kävellessä pääsee mukavaan kreikkalaiseen lomatunnelmaan. Pythagorion keskustassa on pieni ranta ja kaupungin ulkopuolella on suuri ja hieno hiekkaranta.

Vathi

Vathi on Samoksen pääkaupunki, jossa on noin 9000 asukasta. Se on eloisa pikkukaupunki, joka tarjoaa matkailijalle rannan ja auringon lisäksi vilkasta iltaelämää, trendikkäitä baareja, shoppailumahdollisuuksia sekä paikallista elämänmenoa. Vathissa yhdistyy perinteinen kreikkalainen kulttuuri uuteen turisteille tarkoitettuun trendikulttuuriin, siellä on erikseen vanha kaupunki ja uudet kaupunginosat. Vathissa on kolme pientä uimarantaa ja kaupungin ulkopuolella on suurempi ranta.

Votsalakia

Votsalakia on rauhallinen pieni kylä Samoksen etelärannikolla. Kohde soveltuu erityisesti lapsiperheille. Lomailuun Votsalakiassa kuuluu rantaelämä ja rentoutuminen kauniissa ympäristössä. Hotellit sijaitsevat aivan rannalla ja kaikkialle on kävelymatka. Votsalakiassa on mukavia pikkutavernoita, joissa voi nauttia kreikkalaisesta herkullisesta ruoasta sekä pikkukauppoja, joista voi tehdä ostoksia. Votsalakian ympäristössä voi tehdä pitkiä kävelyretkiä ja nähdä pinjametsikköjä, lammaslaumoja ja ihania sitruuna- ja oliivilehtoja.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *