Kefalonia

Kefalonia on Joonianmeren suurin saari. Se sijaitsee Kreikan mantereen länsipuolella ja tarjoaa matkaajille upeita vehreitä maisemia, ihania rantoja ja kreikkalaista tunnelmaa. Siellä on upeita viinilehtoja, tippukiviluolia, pittoreskejä pikkukyliä ja mahtavia vaellusreittejä rehevässä vuoristossa. Kefaloniassa on ihanaa ruokaa, jossa yhdistyvät kreikkalainen ja italialainen makumaailma. Saaren erikoisuuksia ovat kreatopita-lihapiirakka sekä valkosipulivanukas aliada. Kefalonian suurin nähtävyys on Melissanian luolajärvi, jossa asuu satoja villikyyhkysiä. Kefaloniassa voi myös vierailla monilla viinitiloilla maistelemassa saaren viinejä ja tekemässä tuliaisostoksia.

Kefaloniassa on neljä suosittua lomakylää Fiskardon kylä, Lassin kylä, Lixourin kylä sekä Skalan kylä, jonne pääsee Finnmatkojen matkalla muun muassa.

Fiskardo

Tämä ihana kylä on koko Kefalonian maalauksellisin kylä. Siellä on kaunis vanha satama, jossa on viehättäviä pieniä ravintoloita ja kauniita purjeveneitä ja kalastusaluksia. Siellä on upeita vanhoja rakennuksia, paljon kauppoja ja leipomoita. Fiskardossa on pienehkö pikkukiviranta, jossa voi nauttia rantaelämästä ja uimisesta. Kylän ulkopuolella olevilta kallioilta on myös mukavaa pulahtaa mereen uimaan. Aivan kylän reunalta alkaa monia uskomattoman upeita vaellusreittejä vuoristoon.

Lassi

Lassi on parin kilometrin päässä saaren pääkaupungista Argostolista. Lassin kylä on tunnettu Kefalonian parhaista rannoista ja ne ovat erittäin suosittuja. Rannoilla on hyvät snorklausmahdollisuudet ja siellä on upeita luolia, joihin pääsee uimalla. Lassi on keskikokoinen lomakohde ja siellä on paljon ravintoloita, baareja ja kauppoja. Shoppaajien iloksi pääkaupungin ostosmahdollisuudet ovat Lassista vain kivenheiton päässä.

Lixouri

Lixouri on Kefalonian toiseksi suurin kaupunki ja se on virkeä pikkukaupunki. Siellä on paljon ravintoloita, hyvät ostosmahdollisuudet ja hienot uimarannat, jotka soveltuvat hyvin lapsillekin. Lixourissa on myös hyvät snorklailumahdollisuudet, sillä rantojen vesi on kristallinkirkasta.

Skala

Skala sopii loistavasti lapsiperheille. Se on erittäin perheystävällinen lomakohde. Siellä on kolmen kilometrin mittainen upea ranta, joka on saanut Blue Flag-luokituksen, koska se on puhdasvetinen, turvallinen sekä palveluiltaan loistava ranta. Skalan keskustan ydin on pääkatu, joka vie pienelle torille. Siellä on paljon ravintoloita, baareja ja kauppoja. Skalan ympäristö on todella vehreää ja patikointi maastossa on erittäin suosittua.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *