Agios Nikolaos – Aito kreetalainen kaupunki Itä-Kreetalla

Kreetan Agios Nikolaos on tunnettu siitä, että se on monipuolinen ja vilkas lomakaupunki. Siellä voi nauttia auringosta, kauniista hiekkarannoista, tehdä ostoksia, harrastaa, tehdä luontoretkiä, tutkia kreetalaista menneisyyttä tai juhlia aamuyöhön. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin Agios Nikolaoksesta. Agios Nikolaos on ollut matkailijoiden suosima lomakohde jo 1960-luvulta saakka, mutta se on silti onnistunut säilyttämään oman kreetalaisen tunnelmansa.

Agios Nikolaos on myös todella kaunis kaupunki, jossa yhdistyy jylhä vuoristomaisema kauniiseen rantamaisemaan. Agios Nikolaoksen keskusta on mukavan kompakti, jossa kaikki on rakennettu pienesti ja kaikki palvelut ovat lähellä toisiaan. Liikkuminen on helppoa kävellen. Erityisesti sunnuntai iltapäivisin paikalliset asukkaat lähtevät perheineen keskustaan voltailemaan eli käveleskelemään ja tapaamaan tuttujaan.

Pohjaton järvi ja Sininen silta

Voulismenia eli Pohjaton järvi ja Sininen silta ovat Agios Nikolaoksen symboleita. Sininen silta johtaa pienen kanavan yli, joka yhdistää meren ja järven. Järven ja sataman vierellä on paljon ihastuttavia rantaravintoloita ja viihtyisiä kahviloita. Varsinkin illalla Pohjaton järvi näyttää todella upealta, kun tavernojen ja discojen valot heijastuvat sen pintaan.

Retkimahdollisuudet

Agios Nikolaoksen ympäristössä on paljon hyviä vierailukohteita, joihin voi tehdä päiväretkiä. Läheinen Spinalongan saari on suosittu retkikohde ja samoin on Lassithin vuoristotasanko. Lähistö on myös täynnä toinen toistaan viehättävämpiä oliivilehtojen suojassa sijaitsevia pieniä kyliä, joissa voi tutustua paikallisten kreetalaisten arkeen ja heittäytyä mukaan leppoisaan elämänmenoon. Lapsia kiinnostava retkikohde on varmasti vesipuisto, jonne voi mennä retkelle koko perheen voimin.

Lähde lomalle Agios Nikolaokseen

Agios Nikolaokseen pääsee Suomesta helpoiten matkatoimiston valmismatkalla. Katso Agios Nikolaoksen matkat tästä:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *