Kreikka Matkat http://kreikanmatkat.info Kreikan matkat ja matkakohteet Mon, 03 Jun 2013 15:46:46 +0000 en-US hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.4.2 Paros http://kreikanmatkat.info/paros/ http://kreikanmatkat.info/paros/#comments Sun, 13 Feb 2011 09:10:18 +0000 Kreikan matkaaja http://kreikanmatkat.info/?p=154 Naoussa Paros Kreikka source:http://www.flickr.com/photos/hchalkley/41689209/

Paros on ihastuttava pieni Kykladien saariryhmään kuuluva saari Kreikassa. Paroksella voi nauttia lomastaan todella kauniissa ja valokuvauksellisessa ympäristössä. Siellä on hienoja hiekkarantoja, hyvät ostosmahdollisuudet ja paljon näkemistä. Paroksella ei käy paljon matkailijoita, joten matkailija saa todella vieraanvaraista kohtelua. Valokuvauksen ystäville Paros on ihannekohde, sillä siellä on niin paljon kauniita maisemia.

Parikia ja Paroksen nähtävyydet

Parikia on Paroksen pääkaupunki ja se on todella kaunis paikka. Siellä on valkoiseksi kalkittuja taloja, holvikaaria, toreja ja viehättävää perikreikkalaista tunnelmaa. Parikiassa on myös uimarantoja lepoloman ja uimisen ystäville. Paroksen suurin nähtävyys on Katapouliani eli Sadan oven kirkko, joka on satoja vuosia vanha bysanttilainen kirkko. Se sijaitsee Parikiassa ja siellä kannatta ehdottomasti käydä lomansa aikana.

Paroksen naapurisaaret ovat Santorini, Naxos, Ios ja Mykonos ja niille on helppoa lähteä laivalla vierailulle, jos haluaa kokea lomallaan enemmän Kreikan saaria.

Naoussa

Toinen Paroksen tärkeä lomakohde on Naoussa, joka sijaitsee Paroksen pohjoisrannikolla. Naoussa on todella viehättävä ja charmantti kylä, jossa on upeita uimarantoja, loistavat vesiurheilumahdollisuudet sekä mukavat ostosmahdollisuudet.

Paroksen harrastusmahdollisuudet

Paroksella sallitaan laitesukellus, mikä tekee siitä sukeltamisen ystävien suosikkisaaren. Laitesukellus on nimittäin kiellettyä useimmilla Kreikan saarilla. Paroksen itärannikko on suosittua purjelautailurannikkoa. Sinne tulee lomailemaan purjelautailun harrastajia kaikkialta maailmasta. Vesiurheilumahdollisuudet ovat myös hyvät Paroksen saarella.

Paros sopii lomakohteeksi kaikille niille matkailijoille, jotka haluavat lomailla kuvankauniilla ja aidolla pienellä alkuperäisellä kreikkalaisella saarella ilman meluavia turistilaumoja. Jos kaipaa lomaltaan kansainvälistä ihmisvilinää, niin Parokselta ei löydä sitä. Paros on todella monipuolinen lomasaari, sillä siellä voi yhdistää rantalomailun kaupunkilomailuun. Tekemistä ja näkemistä nimittäin riittää rantojen ulkopuoleltakin. Parokselle on hieman hankalampi matkustaa kuin useille Kreikan suosituille lomasaarille, sillä Paroksella ei ole kansainvälistä lentokenttää. Kun matkaa Parokseen niin lento suuntautuu ensin Santorinille ja siitä jatketaan vielä laivalla Paroksen saarelle.

Katso tästä valmismatkat Suomesta Parokselle

]]>
http://kreikanmatkat.info/paros/feed/ 3
Parga – rauhallinen ja aito kylä Kreikan mantereella http://kreikanmatkat.info/parga-rauhallinen-ja-aito-kyla-kreikan-mantereella/ http://kreikanmatkat.info/parga-rauhallinen-ja-aito-kyla-kreikan-mantereella/#comments Sun, 13 Feb 2011 08:40:44 +0000 Kreikan matkaaja http://kreikanmatkat.info/?p=149 Parga Kreikka matkat ja nähtävyydet source:http://www.flickr.com/photos/imagaday/5107505148/

Pieni Pargan kaupunki sijaitsee Kreikan länsirannikolla kauniin lahdenpoukaman rinteessä. Pargassa on todella kaunista ja siellä on erittäin vaihtelevia maisemia. Toisaalla on idyllisiä kreikkalaisia kaupunkinäkymiä ja toisaalla taas vehreitä lehtoja ja kallioisia vuoristoja. Suuri linnoitus seisoo ylväänä Pargan yläpuolella ja ikään kuin vahtii kaupunkia. Pargasta löytyy myös tilkka italialaista tunnelmaa, sillä Parga oli aikoinaan venetsialaisten hallussa. Pargassa on upeat ja puhtaat rannat ja kristallinkirkas merivesi. Siellä on viehättäviä ravintoloita ja tekemistä löytyy myös aktiivisille lomalaisille. Parga soveltuu erityisen hyvin lomakohteeksi romantiikan ystäville, sillä kaupunki on todella romanttinen satamineen ja kävelykatuineen.

Pargan rannat

Pargan upein ja suosituin ranta on Valtos Beach, joka on kilometrin mittainen. Sen lisäksi Krionerin ja Piso Krionerin rannat ovat Pargan keskustassa ja ne ovat myös matkailijoiden suosiossa. Parin kilometrin päässä Pargan keskustasta sijaitsee suosittu Lichnoksen ranta, jossa on hyvät vesiurheilumahdollisuudet. Jos lähtee hieman Pargan kaupungin ulkopuolelle, niin saattaa löytää kauniin rantapoukaman, jossa voi nauttia auringosta ja merestä aivan yksin kaikessa rauhassa. Erityisesti Pargan länsirannikolla on upeita ja koskemattomia rantoja, joille pääsee joko autoillen tai venekyydillä. Veneellä voi myös lähteä retkelle jollekin Pargan edustan pienistä saarista, joiden rannat ovat todella idyllisiä.

Pargan ravintolat

Kun ilta hämärtyy, niin paikalliset sekä matkailijat kokoontuvat rantabulevardin ravintoloihin tai rinteen romanttisiin näköalatavernoihin. Niissä nautitaan herkullisesta ruoasta ja paikallisista viineistä pitkän kaavan mukaan illastaen. Halutessaan iltaa voi jatkaa vaikka buzukiin, missä riehakas illanvietto jatkuu aamun pikkutunneille saakka.

Harrastusmahdollisuudet Pargalla

Patikointi on suosittu harrastus Pargalla, sillä siellä on niin mukavia patikkapolkuja. Pargan ympäristössä on oliivilehtoja, vuoristopolkuja ja patikkaretki Acherojoelle on esimerkiksi varmasti mieleenpainuva elämys. Pargan suurimmilla rannoilla on mahdollista harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja.

Tekemistä Pargassa

Pargan alue on todella mielenkiintoinen kulttuurisesti. Se on sekoitus turkkilaista, venetsialaista, brittiläistä ja ranskalaista kulttuuria, sillä kaikki nämä kulttuurit ovat olleet joskus vallassa Pargassa. Useimmat lomailijat haluavat ainakin kerran lomallaan patikoida ylös Venetsialaiselle linnoitukselle ja jo matka ylös on huikea kokemus. Pikkukylät Pargan ympäristössä ovat myös näkemisen arvoisia ja niissä pääsee helposti sisälle kreikkalaiseen arkielämään. Pargan satamasta lähtee paljon retkiveneitä, joten halutessaan on helppoa lähteä katsomaan Pargaa mereltä käsin tai sitten tutustumaan johonkin läheiseen saareen. Esimerkiksi Panagian saari on suosittu retkikohde ja sinne pääsee jopa kahlaamaan matalan veden aikaan. Läheiset Paxoksen ja Anti-Paxoksen saaret ovat myös suosittuja retkikohteita Pargan lomalaisten keskuudessa.

Ammoudia ja Sivota

Jos ei halua lomailla Pargan kaupungissa, vaan ainoastaan lähellä Pargaa, niin Suomesta pääsee myös lomamatkalle Ammoudiaan tai Sivotaan. Ne ovat erittäin rauhallisia kyliä rauhallista lomaa ja hienoja hotelleja kaipaaville. Ammoudian kylä sijaitsee lentokentän ja Pargan välissä ja se on pieni sekä viihtyisä kreikkalainen kylä. Siellä on pieni keskusta, jossa on todella idylliset maisemat. Siellä on myös muutamia ravintoloita ja kahviloita. Sivota puolestaan on erittäin tyypillinen kreikkalainen purjehtijakylä, jossa myös on jonkin verran palveluja

Suomesta lomalle Pargaan

Pargaan pääsee kätevimmin Suomesta matkalle valmismatkalla. Katso tästä Pargan matkat:

]]>
http://kreikanmatkat.info/parga-rauhallinen-ja-aito-kyla-kreikan-mantereella/feed/ 0
Naxos – lumoava saari ja Kreikan upeimmat rannat http://kreikanmatkat.info/naxos-lumoava-saari-ja-kreikan-upeimmat-rannat/ http://kreikanmatkat.info/naxos-lumoava-saari-ja-kreikan-upeimmat-rannat/#comments Sat, 12 Feb 2011 15:29:00 +0000 Kreikan matkaaja http://kreikanmatkat.info/?p=144 Naxos Kreikka matkat source:http://www.flickr.com/photos/gpadams/95965971/

Naxos on kaunis ja viehättävä saari Kreikassa ja se on kuuluisa kauniista hiekkarannoistaan. Naxoksella on vaihtelevia maisemia, toisaalla on jylhiä vuoria ja toisaalla taas alavia vehreitä laaksoja. Naxos on täynnä toinen toistaan pienempiä paikallisia kyliä, joiden asukkaat elävät elämäänsä samalla tavalla ja samalla tempolla kun elivät sata vuotta sitten. Naxoksen pääelinkeino on viljely ja turismi on siihen vain mukava lisä. Tämä näkyy paikallisten ihmisten suhtautumisessa lomalaisiin, sillä he ovat vierailijoita kohtaan poikkeuksellisen ystävällisiä. Lomalaisiin suhtaudutaan vieraanvaraisesti, eikä niin, että he ovat saarten asukkaiden tulonlähteitä.

Naxos on todella rakastettava saari ja moni matkailija on menettänyt sille sydämensä. Jollakin tavalla saarella vallitsee päiväsaikaan erityisen leppoisa ja viehättävä tunnelma ja iltaisin tunnelma on puolestaan tunnelmallinen ja charmantti. Päivällä voi rentoutua jollakin Naxoksen kauniista ja hienohiekkaisista rannoista ja iltaisin voi herkutella kreikan keittiön herkuilla ja kävellä kauniilla kaduilla. Illan hämärtyessä Naxoksen satama-alue suljetaan kokonaan autoliikenteeltä, joten Naxoksen illasta nauttiminen onnistuu erityisen hyvin. Naxoksen saaren rannat sekä keskusta ovat todella lapsiystävällisiä, mitkä tekevät Naxoksesta lapsiperheiden suosikkikohteen. Naxoksen hintataso on myös alhaisempi kuin monilla Kreikan suosituimmilla matkailusaarilla.

Naxoksen rannat

Naxoksella on Kreikan saarten kauneimmat rannat. Rannat jatkuvat yli kymmenen kilometrin matkan ajan ja niiden hiekka on kullankeltaista ja pehmeää. Rannat syvenevät todella loivasti, joten ne soveltuvat erittäin hyvin myös pienten lasten rantaleikkeihin. Suurimmilla rannoilla on tarjolla hyvät palvelut, mutta halutessaan on mahdollista löytää pieni poukama, jossa saa nauttia omasta rauhasta. Naxoksen suosituin ranta, St. Georgen ranta, alkaa heti Naxoksen kaupungista. St. Georgella on erittäin hyvät vesiurheilumahdollisuudet. Muita kauniita sekä suosittuja rantoja Naxoksen saarella ovat Agios Prokopios, Plaka Beach ja Margas Beach.

Ravintolat ja huvitukset Naxoksella

Tärkeä osa Naxoksen lomaa on kreikkalaisella ruoalla herkuttelu ja siellä on lukematon määrä viehättäviä tavernoja, jotka valmistavat herkullista kreikkalaista kotiruokaa. Mytologian mukaan viininjumala Dionysos on asunut Naxoksen saarella ja opettanut paikallisille asukkaille viininviljelyä. Nyt paikalliset taitavat tämän loistavasti ja naxoslaiset viinit ovat laadukkaita ja maukkaita. Lomalaisten iloksi Naxoksen ravintoloiden hintataso on säilynyt melko alhaisena, joten ruoalla ja viinillä herkuttelu ei kevennä liian paljoa lomalaisen lompakkoa. Yöelämä Naxoksellaon kohtalaisen vilkasta kesän sesonkikuukausina ja iltaelämästä voi nauttia baareissa tai clubeissa.

Matkat Naxokselle

Suomesta pääsee parhaiten Naxoksen lomalle ottamalla valmismatkan sinne. Edullisia matkoja Naxokselle tarjoaa:

Apollomatkat

Naxokselle matkatessa lento suuntautuu aina Naxoksen vieressä olevalle Santorinin saarelle, koska Naxoksella ei ole kansainvälistä lentokenttää. Lauttamatka Santorinilta Naxokselle kestää kolmesta neljään tuntia.

]]>
http://kreikanmatkat.info/naxos-lumoava-saari-ja-kreikan-upeimmat-rannat/feed/ 0
Lefkas http://kreikanmatkat.info/lefkas/ http://kreikanmatkat.info/lefkas/#comments Sat, 12 Feb 2011 15:18:47 +0000 Kreikan matkaaja http://kreikanmatkat.info/?p=140 Lefkas Kreikka rannat ja nähtävyydet source:http://www.flickr.com/photos/suboceana/2585667488/

Lefkas on upea lomasaari Kreikassa Joonianmerellä. Hiekkarannat hehkuvat valkoisena ja meri kimaltaa turkoosin eri sävyissä.  Lefkas on tunnettu kauneudestaan ja se soveltuu lomakohteeksi ihan kenelle tahansa matkaajalle, sillä saarella on tarjolla todella monipuolisia lomakohteita. Kun lomailee Lefkaksella, niin muistaa takuulla, että miksi on alun perin rakastunut Kreikkaan.

Lefkas on saanut nimensä saaren eteläpäässä olevista valkoisista kallioista, jotka laskeutuvat mereen. Näiden nimi on kreikaksi lefkos ja ne ovat ikään kuin Lefkaksen tavaramerkki. Lefkaksella on ollut matkailijoita jo parin vuosikymmenen ajan, mutta silti saari on onnistunut säilyttämään ihastuttavan aitokreikkalaisen tunnelmansa.

Lefkaksen lomakohteet

Lefkaksen pääkaupunki Lefkas on saaren pohjoisrannikolla. Siellä on sieviä taloja kapeiden kujien varrella sekä ihastuttavia valkoisia kirkkoja ja toreja. Lefkaksessa näkee aitoa kreikkalaista arkipäivää, johon matkailijan on helppoa päästä osalliseksi. Saaren kehittyneimmät ja suosituimmat lomakohteet sijaitsevat 17 kilometrin päässä pääkaupungista ja ne ovat Nidri ja Perigali. Nidri on suurempi ja siellä on paljon kauppoja, ravintoloita ja baareja. Perigalin lomakohde on kasvanut aivan Nidrin kylään kiinni. Molemmissa on ihania pieniä pyöreäkivisiä uimarantoja, joissa voi harrastaa kaikenlaista vesiurheilua. Alueella on paljon hotelleja. Agios Nikitaksen viehättävästä kylästä on myös kasvanut melko suosittu lomakohde. Se sijaitsee Lefkaksen länsirannalla ja siellä on monia upeita hiekkarantoja. Kylä on melko rauhallinen, mutta sielläkin riittää valinnanvaraa ravintoloista ja tavernoista. Nikiana on upeiden rantojen lomakohde Lefkaksen ja Nidrin puolivälissä. Siellä on hyvin rauhallista ja elämänmeno rajoittuu pitkälti rentoutumiseen sekä uintiin ja illalliseen jossakin kylän muutamasta tavernasta.

Tekemistä Lefkaksella

Lefkaksen saarelta löytyy aina jotain tekemistä. Rannat on kuin tehty rentouttavaa rantaloman viettoa varten. Pienet kylät vuoristossa kutsuvat matkailijoita seikkailuihin ja tutustumaan kreikkalaiseen elämänmenoon. Muutenkin retkeilymahdollisuudet ovat loistavat, sillä kulkuyhteydet ympäri saarta sekä Manner-Kreikkaan ovat hyvät. Jonain lomapäivänä kannattaa osallistua vaikkapa purjehdusretkelle ja mennä ihailemaan kaunista saarta mereltä käsin. Keskikesällä myös yöelämä on railakasta ja pitkän illallisen jälkeen voi mennä vaikkapa musiikkibaariin tanssimaan.

Miten Lefkakselle pääsee?

Lefkaksen saarelle pääsee lentämällä Kreikan mantereen Prevezaan, josta pääsee ajamaan Lefkakselle sillan kautta. Matka linja-autolla Lefkaksen lomakohteisiin kestää vain noin tunnin.

Katso tästä valmismatkat Suomesta Lefkakselle:

]]>
http://kreikanmatkat.info/lefkas/feed/ 0
Rethymnon – historian ystävän suosikkikohde Kreetalla http://kreikanmatkat.info/rethymnon-historian-ystavan-suosikkikohde-kreetalla/ http://kreikanmatkat.info/rethymnon-historian-ystavan-suosikkikohde-kreetalla/#comments Sat, 12 Feb 2011 13:05:47 +0000 Kreikan matkaaja http://kreikanmatkat.info/?p=136 Rethymnon satama Kreeta Kreikka source:http://www.flickr.com/photos/jean-marc_astesana/25419448/

Rethymnon on ihastuttava kaupunki Kreetalla, jonka kauniit hiekkarannat sijaitsevat aivan keskustassa ja jatkuvat pitkälle aina kymmenen kilometrin päähän saakka. Rethymnonin vanha keskusta on todella viehättävä ja sitä hallitsee upea linnoitus. Rethymnonin venetsialainen satama on erittäin hieno ja illallista voi nauttia todella tunnelmallisessa ympäristössä. Rethymnon on myös shoppailijan suosikkikohde Kreetalla, sillä siellä on todella paljon basaareja ja putiikkeja, joista voi tehdä löytöjä.

Rethymnonissa on noin 28 000 asukasta ja siellä on hauska pikkukaupunkitunnelma. Kaupunki on perustettu jo 1500-luvulla eaa. ja näistä ajoista on edelleen nähtävissä monia muistomerkkejä. Tunnetuimpia historiallisia muistomerkkejä Rethymnonissa ovat kaupunkia vartioiva Fortezzan linnoitus, upea Rimondin suihkulähde, turkkilainen moskeija Nerantze minareetteineen ja venetsialaisen aatelin ritarihuone.

Upea Rethymnonin satama

Rethymnonin sataman sanotaan olevat Kreetan saaren kaunein satama. Illan hämärtyessä tunnelma on sanoin kuvaamaton. Vanhat upeannäköiset talot seisovat vierekkäin sataman reunaa myötäillen ja niiden valot heijastuvat kauniisti merenpinnasta. Vierivieressä keinuvat eriväriset kalastusveneet, jotka ovat saapuneet satamaan päivän kalastusretkeltään. Satamalaiturilla on ravintolapöytiä kalaverkkojen seassa ja siellä voi nauttia takuulla tuoreista raaka-aineista valmistetusta ihanasta kreetalaisesta ruoasta. Sataman vieressä on vanha kaupunki, jonka pienet ja sokkeloiset kujat houkuttelevat tekemään ostoksia. Siellä on myös paljon clubeja ja discoja, joissa voi juhlia aamuyöhön saakka.

Rethymnonin ranta ja rantakatu

Vain harvassa lomapaikassa ranta alkaa suoraan keskeltä kaupungin keskustaa, niin kuin täällä Rethymnonissa. Rantaa reunustaa ensimmäisen kilometrin matkan ajan ihastuttava rantakatu, jonka vierellä on paljon ravintoloita ja kahviloita. Mikä maistuisikaan paremmalta, kuin jääkylmä frappe kuumana päivänä tai viilentävä jäätelöannos upeaa merimaisemaa katsellen? Rethymnonin rannoilla on hyvät harrastusmahdollisuudet ja hyvät palvelut.

Matkalle Rethymnoniin

Suomesta pääsee helposti lomalle Rethymnoniin. Sinne tarjotaan kesäkaudella valmismatkoja, joten lomalle pääsee vaivatta ja edullisesti. Katso tästä Rethymnonin matkat:

]]>
http://kreikanmatkat.info/rethymnon-historian-ystavan-suosikkikohde-kreetalla/feed/ 0
Platanias Kreeta http://kreikanmatkat.info/platanias-kreeta/ http://kreikanmatkat.info/platanias-kreeta/#comments Sat, 12 Feb 2011 12:52:49 +0000 Kreikan matkaaja http://kreikanmatkat.info/?p=129 Platanias Kreeta Kreikka matkat source:http://www.flickr.com/photos/froderik/1093591578/

Platanias on ihana rantalomakohde Kreetalla Hanian kaupungin vieressä. Se on sopivan pieni kohde, niin että kaikki siellä on lähellä toisiaan. Mutta toisaalta siellä on paljon palveluita ja se on Hanian rannikon lomakylistä suurin. Siellä on kreikkalaisia ravintoloita, musiikkibaareja, kahviloita ja muutama disco. Siellä on myös supermarket, posti ja pankki. Upea neljän kilometrin mittainen ranta on ehdottomasti parasta Haniassa. Plataniaksessa on viehättävä vanha kaupunki, joka sijaitsee mäen harjanteella korkealla. Sinne pääsee kulkemalla ihastuttavan oliivilehdon läpi. Jos ei jaksa kävellä, niin siellä on tarjolla aasikyyti. Aasin selässä pääsee ylös muutamalla eurolla. Platanias on saanut nimensä sen mukaan, että Plataniaksen joen varressa kasvaa platanias-puita. Plataniaksessa lomailu on rentouttavaa. Päivisin lekotellaan rannalla ja nautitaan ihanasta Välimerestä. Illalla syödään illallista jossain tunnelmallisessa kreikkalaisessa tavernassa ja sen jälkeen voi nauttia drinkin musiikkibaarissa tai jäätelön jätskibaarissa. Jos haluaa enemmän tekemistä tai virikkeitä lomailuunsa niin vain kymmenen minuutin taksimatkan päässä on vilkas Hanian lomakaupunki.

Rannat Plataniaksella

Ranta on aivan ihana. Siinä on matalia kohtia ja syviä kohtia, joten jokaiselle löytyy omaan makuun sopiva poukama. Hiekka on vaaleaa ja hienoa ja meri turkoosia. Paikka paikoin rannalla on vuokrattavissa aurinkotuoleja ja –varjoja. Hotellit sijaitsevat rannan lähellä, joten sinne on kaikkialta lyhyt matka kävellä. Keskikesällä Plataniaksen rannalla saattaa olla ruuhkaisaa, mutta alkukesällä ja syksyllä on väljempää.

Ruoka ja ravintolat

Suurin osa Plataniaksen ravintoloista tarjoaa kreikkalaisen keittiön antimia. Ruoka on todella hyvää ja yleensä suomalaiset pitävät kreikkalaisesta ruoasta. Toki siellä on tarjolla myös kansainvälistä ruokaa. Suosittuja alkuruokia ovat kreikkalainen salaatti, fetajuusto, pienet fetapiirakat ja dolmades viininlehtikääryleet. Pääruoista tunnetuimpia ovat moussaka –munakoisojauhelihavuoka, stifado-lihasipulipata ja souvlaki –lihavarras. Kreikkalaiset viinit sopivat hyvin kreikkalaisen ruoan kanssa. Kannattaa maistaa hieman pihkalta maistuvaa paikallista retsinaa. Jälkiruoaksi ravintoloissa tuodaan yleensä talon puolesta tilkka ouzoa, väkevää anisviinaa.

Nähtävyydet ja retkikohteet

Vanha kaupunki Plataniaksen vuoren rinteellä on näkemisen arvoinen paikka. Agioi Theodorin saari, joka on ihan Plataniasta vastapäätä, on luonnonsuojeltu saari. Siellä elää harvinaisia kri-kri vuoristovuohia. Kreetan suurin nähtävyys on Gramvoussan linnoitus, joka on 137 metriä korkea ja se on peräisin venetsialaiselta ajalta. Huhun mukaan linnoitukseen on kätketty suuri merirosvoaarre. Hania sijaitsee vain 15 kilometrin päässä Plataniaksesta ja siellä on paljon nähtävää. Muun muassa monia museoita ja raunioita.

Plataniaksessa kannattaa vuokrata auto, sillä ajamalla saaren eri osiin voi nähdä paljon enemmän. Kreetalla on hyvät ajotiet, toki ajokulttuuri poikkeaa hieman suomalaisesta ja vuoristoteillä joutuu rattia kääntämään ehkä enemmän kuin mihin olemme tottuneet. Näin voi kuitenkin löytää niitä ihania paikallisia kyliä tai rauhallisia rantapoukamia, jotka jäävät omiin lomamuistoihin ikuisiksi ajoiksi.

Lähde lomalle Plataniakseen

Plataniakseen pääsee Suomesta lomalle helposti ja edullisesti.

]]>
http://kreikanmatkat.info/platanias-kreeta/feed/ 0
Kolymbari – kylä Kreetan länsirannikolla http://kreikanmatkat.info/kolymbari-kyla-kreetan-lansirannikolla/ http://kreikanmatkat.info/kolymbari-kyla-kreetan-lansirannikolla/#comments Sat, 12 Feb 2011 12:41:03 +0000 Kreikan matkaaja http://kreikanmatkat.info/?p=125 Falassarna Kreeta Kreikka source:http://www.flickr.com/photos/taver/2262653612/

Kolymbarin kylä on loistava matkakohde kaikille niille, jotka haluavat lomailla rauhassa kauniilla hiekkarannoilla kaukana ihmisvilinästä. Kolymbarin kylä on kuin tehty laiskotteluun, auringosta nauttimiseen ja uintiin. Kolymbari on todella levollinen paikka, mutta kuitenkin hyvien kuluyhteyksien päässä suuremmista matkailukeskuksista. Esimerkiksi Plataniakseen on kymmenen kilometriä ja Haniaankin pääsee helposti vaikka paikallisbussilla. Kolymbarin upea ranta ulottuu naapurikaupunkiin Malemeen saakka.

Kolymbarissa on vasta muutama lomahotelli ja kylä on erittäin maalaismainen. Siellä on kuitenkin ravintoloita, kauppoja ja leipomoja. Ravintolat tarjoavat perinteistä kreikkalaista ruokaa ja niissä käy syömässä paljon paikallisiakin asukkaita. Kolymbari on hyvin erilainen kylä kuin muut Kreetan rannikon tunnetut lomakohteet, koska turismi ei ole vielä valloittanut kylää.

Paljon näkemistä lähellä Kolymbaria

Kolymbari on loistava tukikohta Kreetan lomalle, sillä siitä on hyvät kulkuyhteydet muualle Kreetalle. Hanian kaupunki esimerkiksi sijaitsee 23 kilometrin päässä Kolymbarista. Siellä kannattaa käydä katsomassa Hanian venetsialaista satamaa sekä kauppahallia.

Kolymbari sijaitsee aivan Kreetan kauneimpien rantojen vieressä. Kolymbarin länsipuolella on Falassarna, jonka sanotaan olevan ehkä Kreetan paras ranta. Toinen upea kohde on Elafonissi, jossa on yhtä upeaa kuin jossain tropiikissa toisella puolen maailmaa. Erilaiset simpukankuoret reunustavat Elafonissia valkealla hiekalla ja merivesi on kirkkaan sinistä.

Samarian rotko on myös suosittu vierailukohde, jossa kannattaa käydä lomansa aikana. Sinne kannattaa ottaa mukaan hyvät vaelluskengät, jotta pääsee katselemaan rotkoa oikein kunnolla. Aivan Kolymbarin vieressä sijaitsevat nähtävyydet Moni Gonian luostari ja Kreetan Ortodoksinen Akatemia.

Jos on pyöräilyn ystävä, niin Kolymbarissa kannattaa vuokrata maastopyörä. Pyöräillen pääsee helposti läheisiin pieniin kyliin tutustumaan ja maisemia ehtii nähdä paremmin kuin auton tai bussin ikkunasta.

Lähde lomalle Kolymbariin

Suomestakin pääsee Kolymbariin nykyään näppärästi valmismatkalla. Matkoja järjestää:

]]>
http://kreikanmatkat.info/kolymbari-kyla-kreetan-lansirannikolla/feed/ 0
Kalives Kreeta http://kreikanmatkat.info/kalives-kreeta/ http://kreikanmatkat.info/kalives-kreeta/#comments Sat, 12 Feb 2011 11:20:35 +0000 Kreikan matkaaja http://kreikanmatkat.info/?p=121 Kalives Kreeta Kreikka source:http://www.flickr.com/photos/damiavos/3157781218/

Kalives on ihastuttava kreetalainen pikkukaupunki, josta löytää vielä alkuperäistä kreetalaista tunnelmaa. Monet, jotka ovat käyneet Kaliveksessa, ovat menettäneet sille sydämensä. Kalives on loistava lomakohde niille, jotka haluavat lomallaan rentoutua ja nauttia leppoisasta kreetalaisesta elämänmenosta vailla minkäänlaista kiirettä tai melua. Kaliveksen sijainti ihan Souda-lahden suulla on ihanteellinen, sillä näkyvät Akrotirin niemimaalle ovat henkeäsalpaavat. Kaikkialla on todella vehreää ja Kaliveksen läpi virtaa kolme jokea, jotka laskevat mereen.

Kaliveksen kadut ovat kapeita ja talot on rakennettu melkein kiinni toisiinsa. Kreikkalaiset papat istuskelevat pihoilla ja pelaavat tammea ja parvekkeilla näkee kauniita kukkaistutuksia. Matkailija voi helposti tuntea olevansa Kaliveksessa kuin kotonaan. Matkailijoille ollaan kaikkialla hyvin ystävällisiä.

Uimarannat Kaliveksessa

Kalives on ihana paikka aurinkoloman viettoon. Päivä kuluu leppoisasti auringosta nauttien upealla ja pitkällä kullankeltaisella hiekkarannalla. Kaliveksen merivesi on kristallinkirkasta ja auringon valossa se välkkyy turkoosin eri sävyissä. Se on saanut muun muassa EU:n sinisen lipun merkiksi siitä. Ranta soveltuu hyvin myös lapsiperheille. Jos rannalla yllättää nälkä tai jano, niin vieressä on useita tavernoja, joissa voi käydä nauttimassa lounasta tai virvokkeita.

Ravintolat ja iltaelämä Kaliveksessa

Vaikka Kalives on rauhallinen pikkukaupunki, niin siellä on kuitenkin paljon ravintoloita, tavernoja ja baareja. Ravintoloissa nautitaan yleensä illallista pitkän kaavan mukaan ja kreikkalainen kotiruoka vie kielen mennessään. Iltaelämä on keskittynyt pääosin näihin ravintoloihin sekä baareihin, se siis on melko lailla rauhallista. Jos haluaa käydä vierailemassa vilkkaassa yöelämässä, niin läheiseen Haniaan pääsee näppärästi  joko paikallisbussilla tai taksilla.

Kaliveksen sää

Kalives on kesäkaudella eli huhtikuun alusta syyskuun loppuun saakka erinomainen aurinkolomakohde. Lämpötila nousee + 30 ja keskikesällä jopa + 35 asteeseen. Sateita tulee harvoin ja jos Kaliveksessa sataa, niin se on yleensä vain nopeasti ohi menevä ukkoskuuro.

Kalives sopii lomakohteeksi kenelle vain, joka haluaa lomailla kreetalaisessa rauhallisessa pikkukaupungissa, jossa kuitenkin on hyvät palvelut. Kaliveksessa lomailee paljon lapsiperheitä. Keskeisen sijaintinsa vuoksi Kalives soveltuu myös hienosti tukikohdaksi, jos haluaa tutustua koko Kreetan saareen esimerkiksi auton vuokraamalla.

Miten pääsee Suomesta Kalivekseen?

Suomesta pääsee helpoiten ja kaikkein edullisimmin Kalivekseen lomalle valmiilla pakettimatkalla. Katso tästä Kreeta Kalives matkat:

]]>
http://kreikanmatkat.info/kalives-kreeta/feed/ 0
Hania Kreeta – viehättävä satamakaupunki http://kreikanmatkat.info/hania-kreeta-viehattava-satamakaupunki/ http://kreikanmatkat.info/hania-kreeta-viehattava-satamakaupunki/#comments Sat, 12 Feb 2011 11:10:20 +0000 Kreikan matkaaja http://kreikanmatkat.info/?p=116 Hania Kreeta Kreikka source:http://www.flickr.com/photos/marcelgermain/2793805025/

Hania on viehättävä kreikkalainen kaupunki Kreetalla. Kreetan maisemat ovat vaihtelevat ja Hania sijaitsee ihanalla paikalla lumihuippuisten vuorten ja turkoosin Välimeren välissä. Hania on sekoitus uutta ja vanhaa. Se on monipuolinen lomakohde, josta löytyy jokaiselle varmasti jotain mielenkiintoista. Haniasta pääsee helposti patikoimaan vuoristoille Lefka Orille, jos haluaa nähdä upeita maisemia ja hurjia rotkoja. Hanian ulkopuolella rannikolla on monia ihania lomakyliä muun muassa Platanias, Agia Marina ja Kato Stalos, joissa voi asua Hanian keskustan hälinästä sivussa, mutta silti niin lähellä.

Hania on historiallinen kaupunki. Venetsialaiset valloittajat ovat rakentaneet Hanian Kudonian antiikinaikaisen kaupungin kiville. Haniassa on kaksi osaa, jotka päätiet jakavat toisistaan. Kaupungin vanhan osan sydän on venetsialainen satama, joka on aivan ihana. Se on myös osa Unescon maailmanperintölistaa. Satamassa on vieri vieressä pieniä tavernoja ja ruoan tuoksu on ihana. Varsinkin illalla, kun aurinko on laskenut, on vaikuttavaa, kun tavernojen valot heijastuvat veteen ja musiikki sekoittuu iloiseen puheensorinaan. Uusi kaupunginosa puolestaan on täynnä virastoja ja kauppoja ja se on menevä liike-elämän keskus modernine rakennuksineen. Agoran kauppahalli on kaupungin sydän ja siellä kannattaa ehdottomasti loman aikana vierailla tutustumassa kreetalaiseen ruokakulttuuriin.

Nähtävyydet

Haniassa on aivan venetsialaisen sataman lähellä Arkeologinen museo ja Merenkulkumuseo. Haniassa on myös Sotamuseo sekä Historiallinen museo. Nämä ovat hyviä vierailukohteita historian ystäville. Malemen kylässä noin parinkymmenen kilometrin päässä on toisen maailmansodan aikainen saksalaisten hautausmaa. Agia Triadan luostari Akrotirin niemimaalla on myös mielenkiintoinen retkikohde.

Harrastusmahdollisuudet

Haniassa voi harrastaa melkein mitä vain. Patikointi- ja pyöräilymaastot ovat loistavat ja vuoristo tarjoaa mieleen painuvia elämyksiä. Suosituimmat retkikohteet vuoristossa ovat Samarian, Milin ja Imbrosian rotkot. Vesiurheilumahdollisuudet ovat myös hyvät, voi esimerkiksi ajaa jet skillä tai vesihiihtää, voi myös osallistua banaaniveneajelulle tai liitovarjoliitoajelulle. Sukeltaminen ja snorklaaminen ovat suosittuja, sillä vesi on ihanan kirkasta ja vedenalaista maailmaa pääsee näkemään hyvin. Haniassa voi myös pelata tennistä tai minigolfia tai pelata jalkapalloa tai lentopalloa. Golfin ystäville Crete Golf Club sijaitsee hieman pidemmän matkan päässä Hersoniksossen lomakylässä noin 90 kilometrin päässä Haniasta.

Ostosmahdollisuudet

Haniassa on hyviä ostosmahdollisuuksia. On paljon pikkuputiikkeja kuin myös suurempiakin kauppoja. Hinnat ovat yleisesti hieman edullisempia kuin Suomessa. Varsinkin käsityöt ovat edullisia ja niitä kannattaa ostaa kotiin viemisiksi. Suosittuja tuliaisia ovat erilaiset mausteet ja kreikkalaiset tuotteet kuten oliiviöljy ja luonnonsaippuat. Markkinoilta voi tehdä edullisia löytöjä.

Rannat

Hanian reunasta itään päin jatkuu uimarantoja aina 25 kilometrin matkan ajan. Useimmilla rannoilla on EU:n sininen lippu, joka tarkoittaa että uimavesi on puhdasta ja rannalla on hyvät palvelut. Osa rannoista on vilkkaita ja osa rauhallisia. Rannat sopivat myös lapsimatkaajille erinomaisesti.

Katso tästä edulliset matkat Haniaan:

]]>
http://kreikanmatkat.info/hania-kreeta-viehattava-satamakaupunki/feed/ 0
Elounda Kreeta – idyllinen rantakylä ja kauniita maisemia http://kreikanmatkat.info/elounda-kreeta-idyllinen-rantakyla-ja-kauniita-maisemia/ http://kreikanmatkat.info/elounda-kreeta-idyllinen-rantakyla-ja-kauniita-maisemia/#comments Sat, 12 Feb 2011 10:57:10 +0000 Kreikan matkaaja http://kreikanmatkat.info/?p=111 Elounda Kreeta Kreikka source:http://www.flickr.com/photos/lentina_x/3045833954/

Eloundan kylä sijaitsee Itä-Kreetan upeissa maisemissa noin 10 kilometrin päässä Agios Nikolaoksen kaupungista. Elounda on uutuuslomakohde meille suomalaisille, vaikka se on ollut matkakohteena monille muille jo vuosikymmenten ajan. Vaikka kylässä on jonkin verran matkailijoita, niin se on silti onnistunut säilyttämään aidon kalastajakylän tunnelman. Kun ilta-aurinko painuu mailleen, Eloundassa voi istahtaa johonkin mukavaan tavernaan nauttimaan hyvästä ruoasta, joka on tehty taatusti tuoreista raaka-aineista. Eloundassa on kauniita rantoja ja juuri tarpeeksi palveluja, mitkä tekevät Eloundasta mukavan kompaktin rantalomakohteen.

Nähtävää Eloundassa

Elounda on tunnettu suolaisesta lahdestaan, Spinalongan saaresta upeine linnoituksineen sekä yhdestä maailman parhaimpiin kuuluvasta kylpylästään. Kylän takana vuoristossa on paljon kauniita tuulimyllyjä ja kylän edustalla on muinaisen Olus-kaupungin rauniot. Olus-kaupunki vajosi mereen ja sillalta on vieläkin mahdollista nähdä rauniot veden alla. Erityisesti sukeltajat pitävät Eloundasta, koska he voivat käydä sukeltamassa Oluksen raunioilla.

Eloundan keskustan ulkopuolella on paljon todella tasokkaita hotelleja ja pienimmät lomahotellit sijaitsevat mukavissa rantapoukamissa. Osa Eloundasta on rakennettu vuoren rinteeseen, mikä mahdollistaa mielenkiintoiset patikointiretket helposti lähialueille. Kun varaa matkaan mukaan hyvät kengät, niin pääsee erinomaisesti tutustumaan kävellen kylään ja sen lähialueille. Vuoriston tuulimyllyt esimerkiksi ovat mielenkiintoinen patikointikohde.

Lähde lomalle Eloundaan

Eloundaan pääsee Suomesta edullisesti ja helposti matkatoimiston järjestämällä pakettimatkalla.

Varaa Eloundan matkat

]]>
http://kreikanmatkat.info/elounda-kreeta-idyllinen-rantakyla-ja-kauniita-maisemia/feed/ 0